maandag, 6. februari 2012 - 17:49

NS blijft tot zaterdag met minder treinen rijden

Utrecht

De Nederlandse Spoorwegen (NS) ‘neemt het zekere voor het onzekere’ en heeft in overleg met ProRail besloten om in elk geval tot en met vrijdag met een aangepaste dienstregeling te blijven rijden. Dit hebben de NS en ProRail maandag laten weten.

Het blijft de hele week nog flink vriezen. Strenge vorst kan schade toebrengen aan wissels, seinen en bovenleidingen waardoor het treinverkeer verstoord kan raken. Met de aangepaste dienstregeling wil de NS filevorming op het spoor voorkomen en de kans verkleinen dat het treinverkeer vastloopt.

Toch blijft de NS de reizigers waarschuwen dat ondanks deze maatregelen de wissels, seinen en bovenleidingen storingsgevoelig blijven en het treinverkeer dus kwetsbaar blijft voor deze winterse omstandigheden.

Minder treinen
Er rijden dan minder intercity’s en lokaal minder sprinters dan gewoonlijk. De regionale vervoerders en NS Hispeed rijden volgens de normale dienstregeling. Ook de goederenvervoerders rijden volgens planning.

Volle treinen
‘Houd rekening met volle treinen, vaker overstappen en een langere reistijd. NS verlengt waar mogelijk de Intercity’s. Vooral in de spits zal het een stuk drukker zijn dan normaal. Wij raden u aan daar waar mogelijk een trein eerder of later te nemen om buiten de spits te reizen’, aldus de NS.
Provincie:
Tag(s):