zaterdag, 3. november 2012 - 9:19

NS roept treinreizigers op in actie te komen bij geweld tegen personeel

In een open brief roept NS-directeur Reizigers Ingrid Thijssen treinreizigers op in actie te komen als NS-medewerkers slachtoffer worden van geweld.

'Dit jaar zijn al enkele tientallen collega’s één of meerdere dagen uitgeschakeld geweest als gevolg van fysiek geweld. Vrijwel dagelijks wordt ons personeel beledigd of agressief bejegend, enkel en alleen om dat zij hun werk doen', zo schrijft zij in haar brief. Het laatste incident was vorig weekend in Geldrop waar een conducteur toen door een zwartrijder bewusteloos geslagen werd.

Thijssen doet nu een beroep op de reizigers. Ze schrijft in haar brief dat de NS er alles aan doet om het geweld te bestrijden. 'Maar hoeveel de NS ook investeert in mensen en middelen, wij kunnen het nooit alleen', zegt Thijssen.

Thijssen:'Persoonlijke veiligheid staat uiteraard voorop, maar bent u getuige van een escalerend incident, houd uw oren en ogen dan open en biedt een helpende hand waar nodig en mogelijk. NS personeel kan niet overal tegelijk zijn.'

'Laten wij samen opstaan tegen geweld. Voor agressie is ook in het openbaar vervoer geen plaats. Hierover mogen NS, de vervoerssector, en alle burgers in Nederland geen twijfel laten bestaan. Handen af van personeel in het OV. Het is genoeg geweest!'
Provincie:
Tag(s):