vrijdag, 7. september 2012 - 17:33

Oefendag grootschalig DNA onderzoek Friesland

Drachten

Veertig studenten van de Politieacademie uit Drachten hebben afgelopen dinsdag meegedaan aan de oefendag in voorbereiding op een grootschalig DNA-onderzoek in verband met het onderzoek naar de moord op Marianne Vaatstra in 1999. Dit heeft de politie laten weten.

Het afnemen van wangslijm bij meer dan achtduizend personen en op 11 verschillende locaties is een grote logistieke operatie. Om alvast een beeld te krijgen wat hierbij komt kijken, is in aanloop op de definitieve afname een oefendag gehouden.

Veertig studenten van de Politieacademie in Drachten deden als figurant mee aan deze oefensessie in de sporthal van het oefencentrum van de politie in Drachten. Ondertussen werden film- en foto-opnames gemaakt ten behoeve van voorlichtingsmateriaal.

Oefensessie
Forensisch medewerkers namen in de oefensessie wangslijm af van de politiestudenten en deden daarmee ervaring op voor de uiteindelijke grootschalige DNA afname eind september. Ook werd bekeken hoe de afname snel, efficiënt en betrouwbaar bij een groot aantal personen kan worden uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):