maandag, 15. oktober 2012 - 21:54

Oktobermaand Kindermaand trok al duizenden kinderen

Regio

De eerste weekenden van oktober bracht het kinderevenement Oktobermaand Kindermaand al duizenden kinderen en hun ouders op de been. De speciaal georganiseerde culturele activiteiten werden opvallend druk bezocht. Kinderen tot 13 jaar kunnen in Drenthe, Groningen en delen van Friesland en Noord-Holland in oktober gratis deelnemen aan culturele activiteiten in museum, theater of bioscoop. Een exact bezoekersaantal is door de vele deelnemende organisaties nog niet beschikbaar

Kunst- en erfgoedinstellingen organiseren tijdens Oktobermaand Kindermaand verschillende activiteiten. Kinderen en hun ouders of grootouders kunnen in de weekenden meedoen aan zang- en beeldende kunst workshops, spannende rondleidingen en speurtochten volgen of voorstellingen bezoeken. Doel van Oktobermaand Kindermaand is kinderen en hun (groot)ouders op laagdrempelige wijze kennis laten maken met culturele instellingen en kunstzinnige activiteiten.

De komende twee weekenden vallen aan het begin en het eind van de Herfstvakantie. Dan kunnen alle kinderen uit heel Nederland in de genoemde provincies kijken naar poppenvoorstellingen, prehistorisch knutselen, kennis maken met Dick Trom, brons gieten, zeefdrukken, hoofddeksels ontwerpen, een wedstrijdje muggen vangen of een spannende film bekijken.

Ook een zoektocht naar bijzondere bosbewoners, een treinreis met de magische liedjestrein, het wandelen tussen boomtoppen, een hiphoples en het beklimmen van een molen staat op het programma.
Provincie:
Tag(s):