dinsdag, 30. oktober 2012 - 15:46

Oldambt niet blij met ziekenhuis in Zuidbroek

Oldambt

Het college van B & W van Oldambt is niet blij met de keuze van de Ommelander Ziekenhuisgroep (OZG) om Oldambt af te laten vallen als locatie voor een ziekenhuis en te kiezen voor een ziekenhuis in Zuidbroek.

De gemeenteraad en het college zijn daarover gisteren geïnformeerd door de directie van OZG. Volgens het college heeft een ziekenhuis binnen de gemeentegrenzen van Oldambt prima bestaansrecht en zijn de argumenten van de Ommelander Ziekenhuisgroep zeer discutabel.

Daarnaast gaat de locatiekeuze voor Zuidbroek ten koste van de toekomst van het Refajaziekenhuis in Stadskanaal. Patiënten die nu voor het Refaja kiezen zullen dan kiezen voor een eventueel ziekenhuis in Zuidbroek. Zorgwethouder Bard Boon: 'We willen niet meewerken aan plannen die een ander streekziekenhuis elders benadelen'.

Uiterst onterecht vindt het college het argument dat de reisafstand van een specialist vanuit het UMCG in Groningen naar de gemeente Oldambt te groot zou zijn. Boon: 'het verschil is 6 tot 10 minuten, waar praten we over. Het kan niet zo zijn dat de wensen van een specialist bepalend zijn voor de keuze voor een ziekenhuislocatie'.
Provincie:
Tag(s):