dinsdag, 8. mei 2012 - 11:06

Olifant Douanita en haar dochter verlaten noodgedwongen Diergaarde Blijdorp

Rotterdam

Olifant Douanita verlaat begin mei samen met haar dochter Tonya noodgedwongen Diergaarde Blijdorp.

De reden voor het vertrek is dat Douanita zich in de Blijdorp-groep erg dominant gedraagt en regelmatig ruzie zoekt met olifant Irma... Ze verhuizen naar de dierentuin van Praag, waar een nieuw ruim verblijf op hen wacht.

Geschiedenis
Douanita heeft een bijzondere voorgeschiedenis. In 1988 ontdekt een douane-ambtenaar in de Rotterdamse haven iets bijzonders. In een container aan boord van de Naumburg, een Oost-Duits schip, treft hij een jong olifantje aan van maximaal twee jaar oud. Het dier, afkomstig uit Vietnam, is erg mager en sterk verwaarloosd.

Bovendien blijken de papieren niet in orde. Het jonge olifantje wordt opgevangen in Diergaarde Blijdorp en krijgt de passende naam Douanita. Ze wordt goed opgenomen in de Blijdorp-kudde en krijgt drie jongen, waarvan Throng Nhi (geboren in 2003) en Tonya (2009) nog in leven zijn. Nu staat Douanita weer voor een heel andere fase in haar leven door haar naderende vertrek naar de dierentuin van Praag.

Douanita speelt ook een rol in het Dieradoptieprogramma van Diergaarde Blijdorp. Zij is namelijk geadopteerd door Matrans Holding bv. Om die reden is Hans Vervat, managing director van dit bedrijf, vandaag in Blijdorp present om afscheid te nemen van zijn ‘petekind’. Er is eveneens een aantal vertegenwoordigers van de douane.
Provincie:
Tag(s):