woensdag, 15. augustus 2012 - 19:25

Olympisch medaillewinnaar Teun Mulder gehuldigd door Politie

Apeldoorn

Olympisch medaillewinnaar Teun Mulder is woensdagochtend 15 augustus in het hoofdbureau van het politiekorps Noord- en Oost-Gelderland in Apeldoorn gehuldigd.

Plaatsvervangend korpschef Gerard ten Have was één van de sprekers die de glunderende wielrenner toesprak. Teun Mulder, die in dienst is van het korps, heeft bij de Olympische Spelen in Londen de bronzen medaille veroverd op het onderdeel Keirin.

De succesvolle Olympischmedaillewinnaar Teun Mulder is sinds 2006 in dienst van de politie Noord- en Oost-Gelderland. Daarom werd hij door zijn collega’s woensdagochtend gehuldigd in het politiebureau. Hij werd met luid applaus ontvangen door een grote groep medewerkers.

Plaatsvervangend korpschef Gerard ten Have feliciteerde Teun voor zijn geweldige prestatie in Londen en gaf aan trots te zijn, dat Teun een medewerker van de politie Noord- en Oost-Gelderland is. “De focus en fitheid, die je als topsporter moet hebben is er ook één die voor het politiewerk geldt. Wat dat betreft worden we wijzer van elkaar”. Ten Have: “Wij hebben Teun als politie Noord- en Oost-Gelderland in de gelegenheid gesteld om te trainen voor alle grote wedstrijden en in het afgelopen jaar in het bijzonder voor de Olympische Spelen. Maar de keerzijde van de medaille is dat Teun hier beperkt aanwezig is geweest. Wij, en in het bijzonder de collega’s van het team Forensische Opsporing, hebben dat samen opgevangen. Daarom voelt het alsof deze bronzen medaille ook een beetje van ons allemaal is.

Gerard Huijser van Reenen, van de politie topsport richtte het woord aan Teun. Uiteraard feliciteerde hij Teun, maar gaf ook aan, dat politiewerk net topsport is. Huijser van Reenen: “Je moet fit zijn, altijd klaar staan, zowel fysiek als mentaal. Anders blijven je prestaties onder de maat. Als je in een goede conditie bent, kun je beter tegen een stootje en met stress omgaan. Discipline, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheid zijn eigenschappen die in je rugzak horen, anders bereik je nooit het gewenste niveau. Dat geldt niet alleen voor topsporters, maar ook voor de politiemedewerkers”.

Een collega van het Team Forensische Opsporing sprak Teun namens de afdeling toe. In een aansluitend vraaggesprek gaf Teun aan erg blij te zijn met zijn medaille en deze huldiging.

Maar zeker ook met de steun, die hij van de Politie Noord- en Oost-Gelderland heeft gekregen de afgelopen tijd. Na afloop van het officiële gedeelte werd de ‘bronzen held’ uitgenodigd om een speciale felicitatietaart (met een foto van Teun) aan te snijden. Vervolgens werden de collega’s in de gelegenheid gesteld om Teun te feliciteren.

Teun is sinds 1 juli 2006 in dienst gekomen als topsporter bij het Team Forensische Opsporing van de Politie Noord- en Oost-Gelderland. De politie Nederland ondersteunt een aantal topsporters op weg naar de internationale top. Indien mogelijk besteden deze topsporters naast hun sportieve prestaties tijd aan politiewerk. Teun is één van hen. Na een topsportcarrière biedt de politie de topsporters een fulltime baan, zodat zij niet in het spreekwoordelijke “zwarte gat” vallen. Bovendien geeft de politie atleten de kans om naast hun sportieve loopbaan ook een maatschappelijke carrière op te bouwen en verankeren ze de talenten van topsporters in de organisatie.

Teun heeft de bronzen medaille op de Olympische spelen in Londen veroverd op het onderdeel de Keirin. Hij kreeg de plak na een fotofinish toegewezen. Ook de Nieuw-Zeelander Simon van Velthooven kreeg een plak in die kleur. Sir Chris Hoy greep de titel en won zijn zesde gouden Olympische medaille. De Duitser Maximilian Levy pakt het zilver.

Omdat de jury op basis van de beelden geen duidelijke beslissing kon nemen, kregen beide renners een bronzen plak. Mulder moest wel tandenknarsend lang wachten op het positieve oordeel. Een ontroerde Mulder zei na afloop tegen de NOS: “Ik had laatst een visioen dat ik brons zou winnen en dat is nog waarheid geworden ook. Ik voel me fantastisch”.
Provincie:
Tag(s):