vrijdag, 22. juni 2012 - 9:45

OM bereidt grootschalig DNA-onderzoek rond Marianne Vaatstra voor

Veenklooster

De veronderstelling dat de dader van de moord op Marianne Vaatstra in 1999 in het Friese Veenklooster, uit die omgeving komt, is ondersteund door tips na het televisieprogramma van ‘Peter R. de Vries Misdaadverslaggever' over de moord.

In de uitzending van Peter R. de Vries op zondag 20 mei werd de aansteker met daarop een Playboy-symbool getoond. Op de aansteker is DNA gevonden dat overeenkomt met sporen die de dader op het lichaam van Marianne heeft achtergelaten. Een aantal mensen wist te vertellen dat deze aanstekers destijds onder meer werden verkocht in de omgeving van de woonplaats van Marianne en bij een zaak in rookartikelen in Leeuwarden.

Bij het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag is de laatste fase ingegaan van het zogeheten verwantschapsonderzoek in de landelijke DNA-databank. Met verwantschapsonderzoek wordt gekeken of er familieleden van de dader in de DNA-databank zitten. In dit landelijk archief zit DNA van personen die voor een misdrijf zijn aangehouden en DNA afkomstig uit sporen die bij een delict werden gevonden. Hoewel alle uitkomsten nog niet bekend zijn, is het Openbaar Ministerie alvast begonnen met de voorbereidingen voor een aanvraag voor een grootschalig verwantschapsonderzoek in de regio.
Provincie:
Tag(s):