donderdag, 5. juli 2012 - 20:52

OM eist 10 jaar gevangenisstraf tegen verdachte van moord en doodslag

Rotterdam

De officier van justitie heeft 10 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 23-jarige man uit Rotterdam die er van wordt verdacht op 10 juli 2011 in Scheveningen te hebben geschoten.

Hierbij probeerde de schutter een vrouw te raken met wie hij ruzie had, maar werd een onschuldige man geraakt. Hem wordt poging doodslag ten laste gelegd ten opzichte van de man en ten opzichte van de vrouw poging moord.

De man was die 10 juli bij een strandtent in Scheveningen waar op dat moment een feest gaande was. Er ontstond ruzie omdat er een drankje over het vrouwelijke slachtoffer heenging, er werd gevochten en twee mannen werden de strandtent uitgezet. Een man maakte toen schietbewegingen naar de vrouw. Vervolgens ontstond er weer ruzie met handgemeen, nu is de verdachte daarbij betrokken. Hij hoort bij de mannen met wie de vrouw eerder ruzie had. De man werd eruit gezet en daarna kwam hij terug met een pistool. Hij sprong tegen het hek bij de ingang, hing eroverheen en begon meerdere keren te schieten. Een man, een toevallig slachtoffer, werd daarbij in zijn buik geraakt en was ernstig gewond. De vrouw op wie de man het gemunt had, raakte niet gewond.
Zelf zegt de man dat hij na de ruzie en de vechtpartij met de vrouw, terug naar Rotterdam is gegaan en dat hij niet degene is die geschoten heeft.

Meerdere getuigen verklaren echter dat zij de verdachte zagen schieten. Een aantal van hen kent de verdachte. Ook de slachtoffers wijzen in zijn richting. Daarnaast hadden getuigen een foto van de man van social media gehaald en aan de politie gegeven met daarbij de verklaring dat hij de man is die geschoten heeft.

De officier van justitie wijst erop dat de man geen oog had voor meerdere slachtoffers die hadden kunnen vallen omdat hij lukraak begon te schieten. Een onschuldige omstander werd in zijn buik geraakt. Daarbij ontstond er ook grote paniek onder de 1400 bezoekers die het feest bezochten, toen
de man begon te schieten.
De man is al eerder veroordeeld voor geweldsdelicten. Gezien het ernst van de strafbare feiten en de gevolgen daarvan, vindt de officier van justitie een gevangenisstraf van 10 jaar op zijn plaats.
Provincie:
Tag(s):