vrijdag, 10. februari 2012 - 17:10

OM eist 30 jaar voor dubbele moord

Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vrijdag een gevangenisstraf van 30 jaar geëist tegen een 28-jarige man uit Rijswijk. ‘Hij wordt verdacht van de dubbele moord op zijn toenmalige 27-jarige vriendin en zijn 4-jarige zoon’, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

De jonge vrouw en haar zoon werden op 7 oktober 2010 dood aangetroffen in hun woning aan de Mandolinestraat in Rijswijk. De politie verleende die ochtend assistentie aan de deurwaarder omdat het gezin uit het huis moest.

Toen de woning werd opengemaakt, vonden zij de vrouw en de jongen in bed met een prop in hun mond. Om de nek van de vrouw zat een stropdas en om de nek van de jongen een verbindingssnoer voor een laptop. Het huis werd een plaats delict en er werd een grootschalig onderzoek gestart.

Al snel kwam de 28-jarige verdachte in beeld. Hij was naar het buitenland gevlucht maar kon uiteindelijk op 14 oktober 2010 in Milaan worden aangehouden. Nadat hij op 25 oktober 2010 werd overgeleverd en in Nederland arriveerde, bekende hij de vrouw en het jongetje om het leven te hebben gebracht. Dit omdat hij niet aan de vrouw kon vertellen dat zij hun huis uit moesten. De man bracht toen de vrouw en haar zoon om het leven.

Ernst van de feiten
De officier van justitie benadrukt dat de verdachte beide slachtoffers het meest fundamentele recht heeft ontzegd waarover een mens beschikt: het recht op leven. Hij heeft het leven ontnomen van een jonge vrouw die nog vol in het leven stond en van een 4-jarige jongetje, wiens leven nog maar net was begonnen.

Daarbij heeft hij de nabestaanden onherstelbaar leed toegebracht. Vanwege de buitengewone ernst van beide feiten eist de officier van justitie daarom deze lange gevangenisstraf van 30 jaar.

De rechtbank doet uitspraak over 14 dagen.
Provincie:
Tag(s):