dinsdag, 10. januari 2012 - 17:29

OM eist 3,5 jaar gevangenisstraf voor eigenaar kinderopvang in Ens

Lelystad

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag voor de rechtbank in Lelystad 3,5 jaar gevangenisstraf geëist, waarvan 1,5 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 5 jaar, tegen een 51-jarige man uit Ens.

De officier van justitie acht bewezen dat de man tussen 2008 en 2010 ontuchtige handelingen heeft gepleegd met tien kinderen die aan zijn zorg waren toevertrouwd als eigenaar van een instelling voor kinderopvang. Ook wordt hij verdacht van het seksueel binnendringen van een van deze kinderen en van zijn nichtje (eind jaren negentig).

Als bijzondere voorwaarden bij de eis stelde de officier van justitie onder meer dat de verdachte de gehele proeftijd reclasseringscontact moet houden. En dat de man geen contact mag hebben met kinderen onder de 18 jaar.

De officier van justitie benadrukte dat de beoordeling van de feiten beïnvloed is door het feit dat de ontuchtige handelingen zijn gepleegd op een kinderopvang. De verdachte heeft volgens de officier misbruik gemaakt van het vertrouwen van de ouders die hun kinderen bij zijn kinderopvang hadden ondergebracht. Ouders mochten er vanuit gaan dat hun kinderen in een veilige en beschermde omgeving zouden verblijven. Dit vertrouwen is fors onderuit gehaald.

Bovendien meent de officier dat de verdachte de kinderen heeft geschonden in hun lichamelijke integriteit en misbruik heeft gemaakt van de afhankelijkheidsrelatie tussen hem en de kinderen. Ook heeft de zaak veel emotie en onrust in de Noordoostpolder veroorzaakt.
Provincie:
Tag(s):