dinsdag, 6. maart 2012 - 12:57

OM eist 4 jaar celstraf in hoger beroep mensenhandelzaak

Alkmaar

Het Openbaar Ministerie (OM) Amsterdam heeft in hoger beroep 4 jaar gevangenisstraf geëist tegen een man die verdacht wordt van het onder dwang in prostitutie laten werken en de uitbuiting van 2 Hongaarse vrouwen en een Roemeense vrouw.

De feiten vonden plaats in Alkmaar in de periode januari 2006 tot november 2007. Verdachte zou dit samen met zijn neef hebben gedaan. Deze zaak wordt op een later moment behandeld.

De verdachten werden eind november 2007 aangehouden nadat de drie slachtoffers achtereenvolgens aangifte hadden gedaan. De eerste aangifte volgde op een prostitutiecontrole op de Achterdam in Alkmaar.

Het OM is van mening dat gevangenisstraf van een aantal jaar recht doet aan de ernst van de feiten. 'Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan mensenhandel van drie vrouwen. Kenmerkend voor mensenhandel is de dwang- dan wel uitbuitingssituatie waarin het slachtoffer zich (in de prostitutie) bevindt. De vrouwen is in strijd met de waarheid voorgehouden dat de verdiensten naar hun familie gestuurd zou worden, dan wel voor hen bewaard zou worden. De verdachte hield het geld echter zelf.'
Provincie:
Tag(s):