woensdag, 28. maart 2012 - 20:18

OM eist 4 jaar gevangenisstraf voor zware mishandeling met fatale afloop

Rijssen

Een 19-jarige man uit Rijssen is volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Almelo schuldig aan zware mishandeling, met de dood van een 20-jarige Wierdenaar tot gevolg. Tegen de verdachte eiste het OM vandaag een gevangenisstraf van 4 jaar, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

De tweede verdachte in deze zaak hoorde 3 maanden gevangenisstraf, waarvan 45 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar tegen zich eisen. Het OM stelt dat bewezen is dat deze 18-jarige Rijssenaar zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van het 20-jarige slachtoffer.

Op 10 juli 2011 zijn de verdachten in een discotheek in Rijssen. De 18-jarige ziet een meisje en het slachtoffer vallen, denkt dat er ruzie is en gaat erheen om zich ermee te bemoeien. Na een woordenwisseling met het slachtoffer slaat de 18-jarige de Wierdenaar in het gezicht. De verdachte ontkent dit in de rechtszaal, maar het OM acht het bewezen (onder meer) op grond van de bekennende verklaring die de 18-jarige bij de politie aflegde.

Na de mishandeling draait het slachtoffer zich om en loopt weg. Kort daarna wordt hij van achteren tegen het hoofd of tegen zijn hals geslagen. Volgens het OM is duidelijk dat de 19-jarige, die een bekende zou zijn van de 18-jarige, daarvoor verantwoordelijk is. Het slachtoffer zakt direct in elkaar, wordt gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. De hulp mag niet baten, hij overlijdt aan een slagaderlijke bloeding.
Provincie:
Tag(s):