dinsdag, 14. februari 2012 - 14:30

OM eist 5 jaar cel voor veroorzaken dodelijk verkeersongeval A20

Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep 5 jaar gevangenisstraf en 10 jaar rijontzegging geëist tegen een 54-jarige vrouw terzake van doodslag in het verkeer.

De vrouw wordt ervan verdacht op 18 december 2009 op de A20 bij Schiedam een verkeersongeval met dodelijke afloop te hebben veroorzaakt. Het OM verdenkt de vrouw ervan dat zij onder invloed van alcohol de weg op is gegaan.

‘Door met hoge snelheid op de snelweg al spookrijdend af te rijden op tegemoetkomend verkeer, dat daar niet op bedacht hoeft te zijn, is de kans aanmerkelijk dat er een aanrijding zal plaatsvinden met dodelijke afloop. Daarnaast heeft de verdachte niet daadwerkelijk geprobeerd om het gevaar af te wenden door bijvoorbeeld te proberen naar de vluchtstrook te rijden', aldus het OM. Het OM is dan ook van mening dat er sprake is van doodslag.

De advocaat-generaal (OM) heeft benadrukt dat het zeer kwalijk is dat de verdachte onder invloed van alcohol de weg op is gegaan. De verdachte is reeds eerder veroordeeld voor rijden onder invloed. Zij was bovendien rijschoolhoudster en zou zich derhalve als geen ander bewust moeten zijn dat alcohol en verkeer niet samengaan. Daarnaast was zij op de bewuste avond ook nog door twee vrienden gewaarschuwd dat zij door haar alcoholconsumptie niet meer in staat was naar behoren een auto te besturen.

Het gerechtshof in Den Haag veroordeelde verdachte eerder tot 5 jaar gevangenisstraf en 10 jaar rijontzegging. De verdachte stelde tegen deze uitspraak cassatie in. Na een geslaagd cassatieberoep van de verdachte is het arrest van het gerechtshof vernietigd en is de zaak teruggewezen naar datzelfde hof.

Uitspraak (naar verwachting) op 28 februari a.s.
Provincie:
Tag(s):