woensdag, 30. mei 2012 - 19:08

OM eist 7 jaar voor neersteken man

Den Haag

De officier van justitie heeft op dinsdag 29 mei zeven jaar gevangenisstraf geëist tegen een 47-jarige man uit Den Haag. Hij wordt verdacht van poging doodslag. De man zou een 43-jarige man uit Den Haag op maandag 21 november 2011 hebben neergestoken voor zijn woning aan de Zusterstraat.

De verdachte zou met een pitbull naar het huis van het slachtoffer zijn gegaan omdat hij nog geld van de man kreeg. Het ging om een bedrag van 20,- euro. De 47-jarige man schopte volgens getuigen meerdere keren tegen de deur van het slachtoffer. Deze kwam uiteindelijk naar beneden. De verdachte eiste zijn geld en stak op een gegeven moment het slachtoffer in zijn borstkas. De man werd later met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar heeft hij tien dagen in coma gelegen. De man ondervindt nu nog steeds last van de verwondingen die hij toen opliep.

De officier van justitie acht bewezen dat de 47-jarige man de 43-jarige man neergestoken heeft. Na de steekpartij werd hij op basis van zijn signalement aangehouden. Hij had een mes bij zich en uit onderzoek bleek dat hierop bloedsporen zaten. Dit bleek afkomstig te zijn van het slachtoffer. De verdachte ontkent bij de woning van het slachtoffer te zijn geweest die dag, maar meerdere getuigen verklaarden dat zij de man met zijn hond bij de woning van het slachtoffer hadden gezien. Ook blijkt uit camerabeelden dat de man in de Zusterstraat was.
Provincie:
Tag(s):