maandag, 12. maart 2012 - 12:25

OM eist 8 jaar cel voor doodslag op vrouw

Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) Den Haag heeft in hoger beroep 8 jaar celstraf geëist tegen een man die ervan wordt verdacht zijn vriendin om het leven te hebben gebracht op 1 mei 2009 in Rotterdam.

De vrouw werd op 30 april 2009 na een 112-melding aangetroffen in de woning, naar het ziekenhuis gebracht waar zij een dag later overleed.

De man wordt ervan verdacht de vrouw op het toilet meermalen tegen het hoofd te hebben geslagen, vervolgens naar de woonkamer te hebben gebracht en haar daar verder te hebben mishandeld. Hierdoor bleef zij ernstig verwond in de woonkamer achter. In de visie van het OM heeft hij haar daar in die toestand achtergelaten en zich pas de volgende dag weer om haar bekommerd toen hij de 112-melding deed.

Het OM is van mening dat sprake is van doodslag. "Verdachte wist dat hij zeer hard kon slaan, hij had immers kort tevoren een gat in de muur geslagen. Als men dan een weerloze vrouw met een zodanige kracht slaat dat zij hersenletsel bekomt en haar vervolgens onverzorgd achterlaat, neemt men welbewust het gevolg op de koop toe dat zij zal komen te overlijden. Daarmee is het opzet op de dood gegeven", aldus de advocaat-generaal (OM) op de zitting.

Het OM vindt dat een langdurige gevangenisstraf recht doet aan de ernst van het feit. ´Verdachte heeft door zijn daad de vrouw het recht op leven, het meest fundamentele recht dat een mens heeft, ontnomen. Dit is een zeer ernstig feit dat diepe sporen achterlaat in het leven van haar verwanten en allen die van haar hielden", aldus het OM.

De rechtbank veroordeelde de man eerder tot 8 jaar cel voor doodslag. De verdachte stelde hoger beroep in tegen dit vonnis.
Provincie:
Tag(s):