maandag, 9. januari 2012 - 20:19

OM eist 8 jaar gevangenisstraf voor schietpartij in winkelstraat Rijswijk

Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft vandaag acht jaar gevangenisstraf geëist tegen een 31-jarige man uit Albanië. De man wordt verdacht van een poging doodslag en het voorhanden hebben van een wapen en munitie bij een schietpartij in Rijswijk.

Op maandagavond 15 oktober 2007 werd een drukke winkelstraat in het centrum van Rijswijk opgeschrikt door een schietpartij tussen twee mannen. De kogels vlogen hierbij door de ruiten van winkels, waardoor de glasscherven omstanders raakten. Bij een zonnestudio gingen de kogels rakelings langs de medewerkers en een klant. Een van de medewerksters werd bijna geraakt door een kogel toen zij voor het raam van de studio stond. De klant ontkwam nog maar net aan enkele kogels die langs hem heen vlogen. De slachtoffers werden niet geraakt door de kogels maar raakten lichtgewond door het rondvliegend glas.

Na de schietpartij sloeg de verdachte op de vlucht en werd een andere man aangehouden. Hij is later vrijgekomen wegens gebrek aan bewijs.

Aanhouding
De verdachte kon worden opgespoord nadat zijn DNA-profiel bij het Nederlands Forensisch Instituut een match opleverde met het DNA op het vuurwapen, dat na de schietpartij werd gevonden. Hij kon daardoor op 18 april 2011 worden aangehouden in de gevangenis, waar hij een straf uitzat voor het in bezit hebben van een vuurwapen en drugs.

Ernst van de feiten
De officier van justitie benadrukt dat het om een zeer ernstig strafbaar feit gaat, dat grote impact heeft gehad op de betrokken slachtoffers en getuigen. Dit soort schietpartijen zorgen voor grote onrust in de maatschappij en veroorzaken in hoge mate gevoelens van onveiligheid.

De rechtbank doet uitspraak over 14 dagen.
Provincie:
Tag(s):