woensdag, 12. december 2012 - 20:51

OM eist gevangenisstraffen voor dodelijke mishandeling

Almelo

De officier van justitie heeft voor de Rechtbank Almelo straffen geëist tegen vier verdachten die op 23 juni 2012 betrokken waren bij een vechtpartij in Almelo. Een 64-jarige man overleed als gevolg van dit geweld.

Tegen een 61-jarige man werd een gevangenisstraf van 2 jaar geeist. Zijn 23-jarige zoon hoorde een gevangenisstraf van 6 maanden waarvan 3 maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 60 uur tegen zich eisen.

Op de hoek van de Violierstraat met de Anjelierstraat in Almelo vond op 23 juni van dit jaar een vechtpartij plaats tussen twee families, achterburen van elkaar. De ruzie ontstond nadat de 60-jarige vrouw van de 61-jarige man de 36-jarige zoon van het latere slachtoffer aansprak. De vrouw kreeg vervolgens hulp van haar 61-jarige man en haar 23-jarige zoon. Het latere slachtoffer schoot zijn 36-jarige zoon te hulp en er ontstond een schermutseling.

Volgens het OM is bewezen dat het slachtoffer is overleden als gevolg van de val, die werd veroorzaakt door een klap of een duw, uitgedeeld door de 61-jarige man. Het OM gaat er niet vanuit dat de verdachte de (voorwaardelijke) opzet heeft gehad op de dood van het slachtoffer. Daarom vroeg de officier van justitie veroordeling tot een gevangenisstraf van twee jaar voor openlijke geweldpleging met de dood tot gevolg.
Provincie:
Tag(s):