woensdag, 25. juli 2012 - 20:27

OM eist in hoger beroep 15 maanden cel voor dodelijke straatrace op A2

Maastricht

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 15 maanden geëist tegen een 31-jarige verdachte. Die betrokken is geweest bij een straatrace op de A2 bij Maastricht. Daarnaast vorderde het OM een rijontzegging voor de duur van 5 jaar. Volgens het OM heeft de man een dodelijk ongeval mede veroorzaakt.

Het ongeval vond plaats op 10 mei 2008 op de A2 traverse in Maastricht. Een Rover en een Volkswagen Golf reden naast elkaar over de weg, met veel te hoge snelheid. De Rover, met vier inzittenden, raakte in een slip en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een betonnen geluidswand. De bestuurder van de Rover en twee inzittenden kwamen om het leven. Een vierde persoon raakte zwaar gewond. De verdachte reed na het ongeval door.

Volgens het OM is de bestuurder van de Volkswagen Golf mede verantwoordelijk voor de fatale straatrace. Door met twee auto's naast elkaar, remmend en optrekkend en met een snelheid van ruim boven de maximaal toegestane snelheid te rijden, hebben zowel de verdachte als de bestuurder van de Rover met verwijtbare onvoorzichtigheid gereden. Dat het latere slachtoffer de competitie met de verdachte aanging, doet in de visie van het OM niets af aan de strafbaarheid van de verdachte.

De rechtbank in Maastricht veroordeelde de verdachte eerder tot 4 maanden cel en een rijontzegging van 3 jaar voor het veroorzaken van gevaar op de weg en voor het doorrijden na het ongeval. Het OM stelde hoger beroep in tegen deze beslissing.
Provincie:
Tag(s):