vrijdag, 23. maart 2012 - 8:19

OM eist in hoger beroep 8 jaar cel voor jarenlang misbruik door opa

Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 8 jaar geëist tegen een 75-jarige man uit Den Haag die ervan verdacht wordt jarenlang zijn kleindochter seksueel te hebben misbruikt.

Het seksueel misbruik is eind 1997, toen het slachtoffer zes jaar was, begonnen en duurde tot in 2006. Het OM neemt het verdachte zeer kwalijk dat hij iedere verantwoordelijkheid voor zijn handelingen uit de weg gaat en geen openheid van zaken heeft willen geven.

‘Het Openbaar Ministerie houdt bij het bepalen van de duur van de te vorderen straf geen rekening met de hogere leeftijd van de verdachte. Verdachte heeft immers vanaf 1997 zijn kleindochter vanaf haar zesde leeftijd seksueel misbruikt. Die jonge leeftijd heeft hem er niet van weerhouden zijn seksuele lustgevoelens op haar bot te vieren. Er bestaat derhalve geen enkele rechtvaardiging om wel rekening te gaan houden met de hogere leeftijd van deze verdachte', aldus de advocaat-generaal (OM) ter zitting.

De rechtbank in Den Haag veroordeelde verdachte eerder tot 6 jaar gevangenisstraf, conform de eis van de officier van justitie. De verdachte was het niet eens met deze uitspraak en stelde hiertegen hoger beroep in.

Uitspraak (naar verwachting) op 5 april a.s.
Provincie:
Tag(s):