woensdag, 15. februari 2012 - 19:43

OM eist in hoger beroep lange celstraffen in zaak Haulerwijk

Haulerwijk

Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden heeft woensdag in hoger beroep gevangenisstraffen tot 18 jaar geëist tegen drie verdachten die betrokken waren bij een gewelddadige overval in Haulerwijk. Tegen twee verdachten werd ook TBS met dwangverpleging gevorderd.

De mannen zouden op 8 of 9 oktober 2006 bij een gewelddadige overval in het Friese Haulerwijk, de 51-jarige Marinus Ooms om het leven hebben gebracht.

In de visie van het OM zijn de drie verdachten schuldig aan het medeplegen van diefstal en gekwalificeerde doodslag. De drie verdachten hebben de overval gezamenlijk voorbereid, ze hadden tie-wraps, handschoenen, tape, schroevendraaiers en messen bij zich. Het slachtoffer werd in zijn woning overmeesterd, gekneveld, geslagen en bedreigd. Uiteindelijk is de man door een messteek in zijn linkschouder om het leven gekomen. De verdachten maakten onder meer een portefeuille en een fototoestel buit.

Omdat de drie verdachten zo nauw samenwerkten bij de voorbereiding en uitvoering van de overval, houdt het OM de verdachten gezamenlijk verantwoordelijk voor de dood van het slachtoffer.
Provincie:
Tag(s):