donderdag, 5. april 2012 - 13:50

OM eist in hoger beroep tot 24 jaar cel voor liquidatie Apeldoorn

Apeldoorn

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft vandaag in hoger beroep 24 en 18 jaar cel geëist tegen twee verdachten voor de moord op een Apeldoornse ondernemer. De 47-jarige man werd op 21 juni 2007 in Apeldoorn met een vuurwapen om het leven gebracht.

Het slachtoffer bracht op de betreffende dag zijn zoontje naar school. Op het moment dat de man weer in zijn auto stapte, stopte er een scooter naast hem. De bestuurder schoot van korte afstand vijf keer op het slachtoffer, dat ter plekke overleed aan zijn verwondingen.

Na uitvoerig opsporingsonderzoek werden drie verdachten aangehouden, de vermeende schutter, een 30-jarige verdachte en een 29-jarige verdachte. Vandaag werd de strafzaak in hoger beroep tegen de twee laatstgenoemden behandeld.

Het OM ziet de 29-jarige verdachte als eindverantwoordelijke voor het beramen en uitvoeren van de liquidatie. Van onbekende opdrachtgevers is na jarenlang intensief onderzoek nooit iets gebleken. Het OM vindt het aannemelijk dat de 29-jarige verdachte "de grote man" is achter de moord. Hij gaf onder meer instructies aan de schutter en betaalde hem achteraf € 10.000 voor de verleende diensten. De 30-jarige verdachte ondersteunde bij de uitvoering van de plannen.
Provincie:
Tag(s):