donderdag, 5. juli 2012 - 16:12

OM eist in hoger beroep tot 7 jaar cel voor grootschalige drugshandel

Den Haag

Het Openbaar Ministerie Den Haag heeft in hoger beroep tot 7 jaar cel geëist in een zaak tegen vijf mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij grootschalige drugshandel. De hoofdverdachte hoorde 7 jaar cel tegen zich eisen, de anderen respectievelijk, 6 jaar, 3 jaar (2 keer) en 9 maanden.

De verdachten zijn afkomstig uit Gorinchem en Rotterdam. Het gaat om de in- en uitvoer van harddrugs en grootschalige hennepteelt in Gorinchem, Hulten en de gemeente Gilze en Rijen.

Het OM is van oordeel dat verdachten ook hebben deelgenomen aan een criminele organisatie. "Er was sprake van een gestructureerd en duurzaam samenwerkingsverband tussen de verdachten met een zekere organisatiegraad. Een van de verdachten heeft verklaard dat al het verdiende geld door 3-en ging, of het nu om weed, coke of pillen ging. Dat er sprake was van een professionele organisatie bleek ook uit het gebruik van meerdere telefoons, waaronder telefoons waarmee alleen gesmst kon worden en zgn. ‘geheime' telefoons waarbij versluierd taalgebruik werd gehanteerd", aldus de advocaat-generaal (OM) op de zitting.

De rechtbank veroordeelde verdachten eerder tot 7 jaar (2 keer), 6 jaar, 3 jaar en 42 maanden cel. Verdachten stelden hoger beroep in tegen deze vonnissen.
Provincie:
Tag(s):