donderdag, 23. februari 2012 - 19:11

OM eist opname in psychiatrisch ziekenhuis voor doodsteken moeder

Den Bosch

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag in hoger beroep de opname in een psychiatrisch ziekenhuis gevorderd van een 53-jarige man uit Maastricht. De verdachte zou zijn 82-jarige moeder op 1 juli 2010 in Maastricht meerdere messteken hebben toegebracht.

De 82-jarige vrouw werd meermalen in haar nek, borst en bovenlichaam gestoken. Het slachtoffer overleed enkele weken later in het ziekenhuis aan complicaties die het gevolg waren van de messteken. Volgens het OM is wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte opzettelijk en met voorbedachte rade zijn moeder heeft gedood.

Volgens deskundigen was de verdachte volledig ontoerekingsvatbaar ten tijde van het delict. Zowel een psycholoog als psychiater adviseerden de moord niet aan de verdachte toe te rekenen gezien zijn psychische gesteldheid. Het OM heeft het Hof daarom verzocht de verdachte te ontslaan van alle rechtsvervolging en hem te plaatsen in een psychiatrisch ziekenhuis voor de duur van één jaar.

De Rechtbank Maastricht ontsloeg de verdachte op 11 april 2011 al van alle rechtsvervolging en gelaste de plaatsing van verdachte in een psychiatrisch ziekenhuis voor één jaar. De beslissing van de rechtbank was conform de eis van de officier van justitie. De verdachte stelde hoger beroep in tegen het vonnis.
Provincie:
Tag(s):