donderdag, 19. juli 2012 - 17:43

OM eist TBS tegen vrouw die haar 10-jarige dochter ombracht

Den Haag

De officier van justitie heeft op donderdag 19 juli TBS met voorwaarden geëist tegen een 39-jarige vrouw die op 20 september 2011 haar 10-jarige dochter om het leven bracht in de tuin van het kantoorpand van haar voormalige werkgever, aan de Carnegielaan. Haar jongere broertje was hiervan getuige.

De officier van justitie acht niet moord maar doodslag bewezen. Volgens de officier heeft de vrouw gehandeld in een opwelling. Net als de deskundigen acht de officier van justitie haar volledig ontoerekeningsvatbaar. De vrouw verkeerde in een psychose op het moment dat zij haar dochter om het leven bracht. Zij was die dag met haar twee kinderen naar Den Haag gereden op weg naar een plek waar zij zich veilig voelde. De vrouw wilde met haar kinderen naar de hemel.

Om herhaling te voorkomen, is volgens de officier TBS met voorwaarden nodig. Deze behandeling in een gesloten inrichting eindigt na maximaal negen jaar. De deskundigen zijn van oordeel dat de vrouw in deze tijd goed behandeld kan worden. Mocht na deze tijd blijken dat de vrouw niet uitbehandeld is, dan kan alsnog TBS met dwangverpleging volgen. Ook als de vrouw zich niet houdt aan de voorwaarden, kan TBS met dwangverpleging worden opgelegd. Deze kan levenslang doorlopen.
Provincie:
Tag(s):