donderdag, 20. september 2012 - 10:17

OM in beroep tegen uitspraak in zaak-Jennefer

Rotterdam

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat in appèl van de uitspraak van de rechtbank waarin de man die werd verdacht van de dood en het misbruik van de 10-jarige Jennefer, werd veroordeeld tot 18 jaar cel. Dat heeft de officier van justitie die het onderzoek naar de zaak leidde, donderdag aan de familie laten weten.

Het OM had levenslang tegen de 27-jarige man geëist vanwege gekwalificeerde doodslag, het misbruik van het meisje en het onttrekken aan het gezag. Volgens het OM heeft de man het meisje gedood om te maskeren dat hij haar misbruikt had. De man zei dat het kind zijn woning had verlaten en hij verstopte haar lichaam in zijn bedbank. Voor gekwalificeerde doodslag geldt levenslang als strafmaximum.


De rechtbank achtte bewezen dat de man Jennefer gedood had, maar niet dat dat gebeurde om het misbruik te verhullen. Overigens achtte de rechtbank wel bewezen dat de man het kind misbruikt had, maar was niet duidelijk wanneer. Op doodslag in combinatie met seksueel misbruik staat een maximum van 20 jaar.

Volgens de officier zijn er aanwijzingen in het dossier te vinden waaruit wel blijkt dat het misbruik heeft plaatsgevonden vlak voor Jennefers dood. Bovendien zou er nader forensisch onderzoek kunnen plaatsvinden, aldus de officier van justitie.

De 10-jarige Jennefer verdween op zaterdag 8 oktober 2011. Zij speelde die dag bij de 27-jarige Rotterdammer, de ex-vriend van haar zus, en zijn kinderen. De man zei dat zij aan het eind van de middag zijn huis had verlaten om naar haar vader te gaan. Laat op de avond van 9 oktober werd duidelijk dat het meisje waarschijnlijk nooit de woning van de man had verlaten. Daarop werd een doorzoeking in zijn huis gelast, en na enige tijd vonden politiemensen het lichaampje gewikkeld in plastic zakken in de bedbank van de man. Op maandag 27 augustus werd de zaak behandeld. De uitspraak was op 10 september.
Provincie:
Tag(s):