dinsdag, 8. mei 2012 - 14:28

OM looft 10.000 euro uit in onderzoek vermiste Ilham Benchelh

Siddeburen

De hoofdofficier van justitie in Groningen heeft een bedrag van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt naar de oplossing van het onderzoek naar de vermiste 36-jarige Ilham Benchelh uit Siddeburen

De vrouw verdween op 10 januari 2010 nadat zij om 21.00 nog contact heeft gehad met een vriendin. Diezelfde vrouw maakt na acht dagen bij de politie melding van haar vermissing. Hierna doet de 61-jarige Kasem M. aangifte van vermissing van zijn echtgenote. Op 27 januari 2010 werd Kasem M. aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de verdwijning van zijn vrouw. Een observatieteam van de politie ziet M. iets weg gooien in een prullenbak in Appingedam. Dit blijkt een laken te zijn met hierop bloed van zijn vrouw.

Echtgenoot nog steeds verdachte
Hoewel Kasem M. nog steeds verdacht is in het onderzoek, heeft de rechtbank hem op vrije voeten gesteld. Een poging door de advocaat van M. om de verdenking tegen zijn cliënt ongedaan te maken werd door de rechtbank afgewezen.

Politie opzoek naar anonieme getuige
Na een herhaling van de uitzending over Ilham Benchelh door Peter R. de Vries, kwamen er alsnog 29 tips binnen bij de politie. Zij hoopt nog steeds dat een anonieme beller, die eerder reageerden, zich alsnog meldt. Deze zou informatie hebben over de mogelijke plaats waar Ilhams lichaam zou liggen. Tijdens het gesprek werd de verbinding verbroken.

Tips
Tips kunnen worden doorgegeven aan het Cold Case team van de regiopolitie Groningen op 06 - 50274104, of bij de Criminele inlichtingen eenheid via 070 - 3458999. Anoniem kunt u uw tips doorgeven via M op telefoonnummer 0800-7000
Provincie:
Tag(s):