donderdag, 7. juni 2012 - 17:16

OM seponert strafzaak dood Richard Houtveen

Nieuwegein

Het Openbaar Ministerie in Utrecht heeft besloten de zaak te seponeren tegen de 35-jarige man uit Utrecht die werd verdacht van doodslag op de 25-jarige Richard Houtveen uit Nieuwegein.

Het slachtoffer werd op 11 juli 2010 in de nabijheid van de parkeergarage aan de Schakelstede te Nieuwegein met een mes gestoken. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Het onderzoeksteam van de politie heeft onder leiding van de officier van justitie zeer uitvoerig opsporingsonderzoek verricht om de precieze toedracht van deze zaak boven tafel te krijgen. Er is een tweetal verdachten aangehouden, er zijn veel getuigen gehoord, er is een reconstructie uitgevoerd en er is een beloning uitgeloofd voor de ‘gouden' tip in deze zaak.

Het opsporingsonderzoek heeft desondanks onvoldoende bewijs opgeleverd om tot een succesvolle vervolging van een verdachte te komen. De nabestaanden van het slachtoffer zijn van deze beslissing op de hoogte gebracht.

Het OM heeft de zaak nu aangemeld bij het Cold Case Team Midden-Nederland, dat onopgeloste zaken opnieuw bekijkt en - als dit relevante resultaten oplevert - mogelijk heropent.
Provincie:
Tag(s):