vrijdag, 6. april 2012 - 10:03

OM verbiedt 14 fans gang naar De Kuip of binnenstad

Almelo

De officier van justitie in Almelo heeft 14 supporters van Heracles Almelo een gedragsaanwijzing in het kader van de voetbalwet opgelegd. De supporters mogen de bekerfinale van aanstaande zondag 8 april alleen via de televisie in huiselijke kring volgen.

De maatregel volgt op de ongeregeldheden op 22 maart in Amersfoort. Die dag zorgde een groep supporters op weg naar de halve finale van de bekerstrijd in Alkmaar voor onrust in Amersfoort.

Naar aanleiding van de ongeregeldheden werden 22 personen aangehouden voor openlijk geweld en één persoon voor vernieling. Deze personen worden bij de KNVB aangemeld voor het opleggen van een landelijk stadionverbod.

Daarnaast krijgen 14 personen uit deze groep een gedragsaanwijzing die in ieder geval voor het komende paasweekend geldt als de bekerfinale PSV-Heracles wordt gespeeld. In acht gevallen heeft de gedragsaanwijzing een langere duur, namelijk 90 dagen.

Voor dit weekend betekent het dat de groep zondag niet naar De Kuip mag afreizen en de finale ook niet via beeldschermen in de stad mag volgen. Ook een eventuele huldiging mag niet worden bijgewoond. Om de naleving van de maatregel te controleren, moeten de supporters zich tijdens de rust van de voetbalwedstrijd melden op het politiebureau in hun woonplaats
Provincie:
Tag(s):