dinsdag, 4. december 2012 - 13:14

OM: Voetballers verdacht van doodslag op grensrechter

Almere

De drie verdachten die betrokken waren bij de dood van de 41-jarige grensrechter van voetbalclub Buitenboys uit Almere, worden door het OM verdacht van doodslag, mishandeling en openlijke geweldpleging. Dat heeft de officier van justitie vandaag beslist.

Het drietal, twee 15-jarige jongens en een 16-jarige jongen uit Amsterdam zullen donderdag 6 december voor de rechter-commissaris moeten verschijnen. Het OM zal hier verzoeken om de voorlopige hechtenis van het drietal te verlengen.

Na afloop van de wedstrijd tussen de B3 van Buitenboys en de B1 van Nieuw Sloten uit Amsterdam vielen enkele spelers van de Amsterdamse club de grensrechter van de tegenpartij aan. Daarbij is geschopt en geslagen. Na het incident is het slachtoffer onwel geworden en naar het ziekenhuis vervoerd waar hij maandagmiddag aan de gevolgen van zijn verwondingen is overleden.

Direct na het voorval is de politie een uitgebreid onderzoek gestart. Er zullen nog diverse getuigen worden gehoord en het is mogelijk dat er nog meer verdachten zullen worden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):