dinsdag, 11. december 2012 - 13:47

OM vordert ruim 1 miljoen euro van havenbedrijf APS

Amsterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) wil het havenbedrijf Amsterdam Port Services (APS) een bedrag van 1.009.498,50 euro ontnemen. APS heeft dit bedrag volgens het OM op oneerlijke wijze verkregen door oliehoudende afvalstoffen te verkopen aan een bedrijf dat geen vergunning heeft voor de verwerking van deze drijflagen. Hierdoor heeft APS geld verdiend aan het afval, terwijl verwerking van de drijflagen via een erkend bedrijf juist geld zou hebben gekost.

De officier van justitie heeft de rechtbank Amsterdam vandaag gevraagd de ontnemingsvordering van ruim 1 miljoen euro toe te wijzen. Op die manier wordt het financiële voordeel dat APS door deze handelswijze heeft verkregen, afgenomen. Daarnaast neemt de ontnemingsmaatregel de prikkel weg om opnieuw milieuwetgeving te overtreden.

Het gerechtshof Amsterdam heeft APS in 2010 veroordeeld voor de verkoop van oliehoudende afvalstoffen in strijd met de vergunningsvoorschriften. Het hof legde APS een geldboete op van 100.000 euro.

Bedrijven mogen geen financieel profijt hebben van het ontduiken van regelgeving. Daarom treedt het OM hiertegen op en wordt het oneerlijk verkregen geld teruggevorderd.
Provincie:
Tag(s):