zaterdag, 30. juni 2012 - 10:45

Ombudsman doet onderzoek naar richtlijn vermiste kinderen

Den Haag

De Nationale ombudsman, Alex Brenninkmeijer, onderzoekt samen met de politie hoe de 'Richtlijn vermiste kinderen' in de praktijk van de politie werkt. Dit meldt de Nationale ombudsman zaterdag op de website.

De commissie Sackers heeft deze richtlijn na de vermissing en dood van Milly Boele opgesteld. Een advocaat van een ouder van een vermist kind diende een klacht in bij de ombudsman.

Sackers leverde in april kritiek op het politieoptreden bij de verdwijning van de 10 jarige Jennefer van Oostende uit Rotterdam, zo meldt RTL Nieuws. Het meisje werd vermoord. Volgens Sackers had de politie beter moeten weten na de zaak Milly Boele.

In dit onderzoek staan twee perspectieven centraal: Het eerste is dat van de ouder. Wat mag die als hij of zij de vermissing van zijn minderjarige kind bij de politie komt aangeven, in redelijkheid van de politie verwachten?

Het tweede perspectief is dat van de politie. Welke acties moet de politie ondernemen op het moment dat een ouder zich op het politiebureau meldt?

Het onderzoek is een samenwerking tussen de politie en de Nationale ombudsman en wordt naar verwachting begin 2013 afgerond.
Provincie:
Tag(s):