maandag, 19. maart 2012 - 12:56

Omleidingen door kustversterking Breskens

Breskens

Op verschillende locaties in Breskens starten vanaf morgen, dinsdag 20 maart, omleidingen voor het verkeer. Dit is nodig omdat waterschap Scheldestromen werkt aan het versterken van de kust rondom Breskens.

De omleidingen duren tot en met juni van dit jaar en staan aangegeven met verkeersborden. Op de website www.kustversterking.nl zijn alle wegomleggingen te vinden.

De omleidingen gelden voor drie locaties: het Veerplein, bij de rotonde ter hoogte van het viaduct aan de Langeweg, en op de dijk bij strandpaviljoen ’t Halve Maentje.

Het waterschap versterkt de dijk rondom het Veerplein. Daarnaast komt op het plein een hele nieuwe toegangsweg en worden alle ‘oude’ wegen opgeruimd. Tot en met juni worden automobilisten en fietsers daarom vanaf de rotonde bij de Langeweg (komende uit Schoondijke) niet meer rechtdoor naar het Veerplein gestuurd, maar onderlangs de dijk. Voor wandelaars is er een pad vanaf de boot naar de trap bij Scheldeveste. Voor fietsers is een omleidingsroute vanaf het Veerplein richting de rotonde bij de Langeweg, maar fietsers kunnen ook afstappen en de omleidingsroute voor voetgangers volgen in plaats van om te rijden. De bushalte blijft gewoon bereikbaar, net als het parkeerterrein bij de terminal.

Het waterschap verhoogt de dijk en vervangt de steenbekleding van de dijk tussen de strandovergang bij paviljoen ’t Halve Maentje richting het Veerplein. Fietsers en voetgangers worden daarom onderlangs de dijk, via de Nieuwesluisweg, omgeleid richting het Veerplein. De strandpaviljoens zijn gewoon bereikbaar.

De omleidingen zijn nodig omdat waterschap Scheldestromen hard werkt aan het versterken van de kust rondom Breskens. Dit project is in september 2012 afgerond. Meer informatie over het werk is te vinden op www.kustversterking.nl.
Provincie:
Tag(s):