zondag, 15. april 2012 - 13:20

Omstanders bemoeien zich met aanhouding

Veendam

In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen op het Prins Hendrikplein in Veendam aangehouden. De mannen van 17 en 19 jaar zijn beiden afkomstig uit Muntendam. Agenten zagen de beide mannen lopen en spraken ze aan. Ze vertelden dat ze ruzie hadden gehad.

Omdat de politiemensen zagen dat ze erg agressief waren en onder invloed van alcohol verkeerden, werden ze verzocht om naar huis te gaan. De jongens bleven zich vervelend gedragen en gingen niet naar huis. Hun gedrag had een negatief effect op de sfeer onder het uitgaanspubliek. De Muntendammers zijn, nadat zij weer niet naar de agenten wilden luisteren, aangehouden. Tijdens de aanhouding begonnen zij zich te verzetten waardoor de agenten geweld moesten gebruiken om de hen onder controle te brengen.

Omdat een twintigtal omstanders zich ook met de aanhouding gingen bemoeien en sommigen de verdachten wilden ontzetten, was de politiehond noodzakelijk om hen bij de aanhouding weg te houden. Nadat de hondengeleider de omstanders had verdreven, konden de verdachten worden overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de agressievelingen.
Provincie:
Tag(s):