donderdag, 11. oktober 2012 - 10:44

Onafhankelijk onderzoek naar 'ziekmakende busjes' Connexxion

Amsterdam

Een onafhankelijke partij moet van de rechter gaan onderzoeken of de busjes van vervoersbedrijf Connexxion écht ziekmakend zijn.

De partijen moeten nu een onafhankelijke deskundige aanwijzen die de gezondheidskundige norm onderzoekt. Bureau Beroepsziekten FNV (BBZ) en FNV Bondgenoten eisten gisteren in een spoed-appèl dat de ziekmakende busjes van Connexxion van de weg worden gehaald.

Het gaat om een vijftal minibussen van het type Mercedes Sprinter 35 in Zuidwest Drenthe, waarvan de chauffeurs nek-, rug- arm- en schouderklachten krijgen. Connexxion heeft toegegeven dat de busjes niet aan de gezondheidskundige norm voldoen. “Maar dat doet geen enkele minibus in Nederland”, aldus Connexxion. Met andere woorden: wat is het alternatief?

'Duurt te lang'
Bestuurder Van Eijbergen van FNV Bondgenoten vindt het allemaal te lang duren: "De Mercedesbussen zijn nu meer dan een jaar op de weg. Op 7 december 2011 hebben we Connexxion aansprakelijk gesteld voor de gezondheidsschade van de betrokken chauffeurs. Vele brieven, gesprekken en rechtszaken later is er nu nog steeds weinig gebeurd. De werknemers betalen nog steeds de rekening."

In het onderzoek moet de Mercedes Sprinter 35 worden vergeleken met twee andere minibussen. Met één van deze twee andere bussen hebben de betrokken chauffeurs ervaring en zij kwalificeren deze bus acceptabel als tussenoplossing.

Volgende week zullen BBZ en FNV Bondgenoten en Connexxion aan de rechter laten weten of zij er samen uit zijn gekomen. Als dit niet lukt, zal de rechter alsnog uitspraak doen in deze zaak.
Provincie:
Tag(s):