maandag, 3. september 2012 - 11:45

Onbekenden ketenen fietser vast aan bouwhek

De Wijk

Een 20-jarige jongen uit Ruinerwold is zaterdagavond door twee onbekende mannen vastgeketend aan een bouwhek.

De jongen haalde op de Professor Blinckweg in De Wijk al fietsend twee mannen in die daar ook fietsten. Hierbij ontstond een woordenwisseling. De mannen dwongen hierna de jongen het Dickningerpad op te fietsen. Daar lieten ze hem stoppen en ketenden hem met een fietsketting vast aan een bouwhek. De ketting zat om de nek van de jongen en hij kon zich niet bevrijden.

Op zijn hulpgeroep kwamen mensen af die hem los maakten. De jongen is op de huisartsenpost onderzocht aan zijn pijnlijke nek.

De jongeman omschrijft zijn twee belagers als blanke mannen van 25 tot 30 jaar. Ze waren ongeveer 1.90 lang en hadden donker kort geknipt haar. Eén van hen had een stoppelbaard. Ze spraken Nederlands en reden beiden op een fiets.

De politie wil graag in contact komen met mensen die getuigen zijn geweest van wat er op de Professor Blinckweg en/of het Dickningerpad is voorgevallen. Ook vraagt de politie mensen die menen te weten wie de twee mannen zijn contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):