woensdag, 1. augustus 2012 - 18:15

Onderwijsassistent ook ontucht gehad met verstandelijk gehandicapten

Amsterdam

De 27-jarige onderwijsassistent uit Huizen die onder meer verdacht wordt van ontucht met leerlingen van een school voor blinden en slechtzienden, met een kind bij de scouting en een kind op een kinderdagverblijf in Huizen, heeft ook verklaard over mogelijke slachtoffers bij een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking.

Uit verklaringen van de verdachte blijkt dat hij mogelijk ook onzedelijke handelingen heeft verricht met twee cliënten van een stichting voor verstandelijk beperkte mensen. De 27-jarige man werkte als begeleider in de periode van 2005 tot 2009 op verschillende locaties van de stichting. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. De ouders/belangenbehartigers van de cliënten van deze stichting zijn dinsdag 31 juli tijdens een informatiebijeenkomst geïnformeerd.

De politie van het korps Gooi en Vechtstreek startte begin juli een grootschalig onderzoek nadat de verdachte verklaarde over mogelijke ontucht op de school voor slechtziende en blinde kinderen in Huizen, waar hij werkte. Naast zijn werkomgeving en vorige werkgevers richt het onderzoek zich ook op de sociale omgeving en andere activiteiten van de verdachte.

Inwoners van Huizen kunnen met al hun vragen terecht bij de GGD Gooi en Vechtstreek via informatienummer 035-6926400. Het telefoonnummer is op werkdagen te bereiken van 08.00-18.00 uur.

Op maandag 9 juli heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam de voorlopige hechtenis van de man met 60 dagen verlengd. Het onderzoek naar de verdachte wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):