woensdag, 24. oktober 2012 - 10:11

Onderzoek naar dood vrouw nog in volle gang

Oosterwolde

Het onderzoek naar de dood van de 67-jarige Marijke Heijltjes uit Oosterwolde is nog in volle gang. Het lichaam van de vrouw werd woensdagmorgen 12 september door een familielid levenloos in haar woning aan de Klazingaweg aangetroffen.

Uit onderzoek bleek, dat het slachtoffer door een misdrijf om het leven was gebracht.

Direct werd een rechercheteam van 25 tactische en forensische rechercheurs samengesteld die onderzoek instelt naar het misdrijf. In en rondom de woning werd sporenonderzoek gedaan. Het programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan het misdrijf. Daarnaast werd in samenwerking met de locale media aandacht voor het misdrijf gevraagd. Op de opsporingsite Dader Gezocht werd een film gepubliceerd en er werd een posteractie ingezet met het verzoek aan getuigen om zich te melden.

Mede door deze aandacht kwamen 25 tips bij het onderzoeksteam binnen. Naar aanleiding van de tips en andere onderzoeksbevindingen, werden tientallen getuigen gehoord. De sporen die in en rondom de woning werden aangetroffen, werden voor nader onderzoek overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. De onderzoeken zijn er op gericht om eventueel DNA-celmateriaal van de dader aan te treffen.
De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

Uit camerabeelden en getuigenverklaringen is vast komen te staan dat mevrouw Heijltjes dinsdagmiddag 11 september tussen 15.00 uur en 17.00 uur met haar blauwe auto van het merk Kia, in het centrum van Oosterwolde is geweest. De politie wil graag weten wie mevrouw Heijtjes dinsdagmiddag na
17.00 uur nog heeft gezien. De politie vraagt iedereen die daar antwoord op kan geven, zich bij de politie te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000. Ook zijn rechercheurs van de Criminele Inlichtingen Eenheid via telefoonnummer
088-1673775 bereikbaar. Aan hen kunt u uw verhaal eveneens anoniem vertellen.
Provincie:
Tag(s):