dinsdag, 7. februari 2012 - 21:43

Onderzoek naar explosieslachtoffer afgerond

Nieuweroord

De politie heeft het onderzoek naar de in de berm van de Van de Wall Bakestraat in Nieuweroord aangetroffen dode jongeman maandagochtend afgerond.

Kort na middernacht, van zondag op maandag, meldde een buurtbewoner een harde knal en troffen politie en ambulancepersoneel het 17-jarige slachtoffer aan. Na onderzoek bleek dat hij door explosief materiaal om het leven was gekomen. De politie besloot hierop een onderzoek in zijn ouderlijke woning aan de Van de Wall Bakestraat in te stellen in verband met de mogelijke aanwezigheid van zwaar vuurwerk of andere gevaarlijke explosieve stoffen.

Na aantreffen door het Explosieven Opruimings Commando (EOC) van stoffen die gebruikt kunnen worden voor het fabriceren van explosieven, werd besloten de woning en twintig andere woningen in de Van de Wall Bakestraat, de Aspermonthof en de Koopmanshof uit voorzorg door ME’ers te laten ontruimen. De bewoners werden opgevangen in dorpshuis De Vuurkörf in Nieuweroord.

De stoffen die in de woning van het slachtoffer werden aangetroffen zijn niet verboden en vrij verkrijgbaar. Door ze met elkaar te mengen onstaat er explosief materiaal. Omdat er behalve losse ingrediënten ook ‘gemengd materiaal’ werd aangetroffen, besloot het EOC deze in de nabijheid van de vindplaats op een veilige plek tot ontploffing te brengen en hierdoor onschadelijk te maken. De bewoners konden hierna aan het eind van de maandagmiddag terug naar hun woningen.

De gemeente Hoogeveen hield maandagavond voor inwoners van Nieuweroord een bijeenkomst in dorpshuis De Vuurkörf. Hierbij konden zij zich door gemeente, brandweer en politie laten bijpraten over de gebeurtenissen van die dag. Ongeveer honderd belangstellenden bezochten deze bijeenkomst. Er vind geen strafrechtelijk onderzoek plaats.
Provincie:
Tag(s):