dinsdag, 10. januari 2012 - 9:54

Onderzoek naar werking antidepressivum in dubbele moord Baflo

Baflo

Tijdens de 3e Pro-formazitting zitting in het onderzoek naar de dubbele moord in Baflo, heeft de rechtbank van Groningen het onderzoek terug verwezen naar de rechter-commissaris. De rechtbank heeft dit besloten omdat er deskundigheid nodig is over de werking van een medicijn die in het bloed van de verdacht is aantroffen.

De verdediging van verdachte Alasam S. had in een eerdere zitting om extra deskundigheid gevraagd over een medicijn met hierin de stof paroxetine (antidepressivum red.). Dit omdat er paroxetine in het bloed van de verdacht was aangetroffen. Medicijnen met hierin het bestanddeel paroxetine heeft S. volgens de verdediging voorgeschreven gekregen van een arts. De advocaat van de verdachte wil weten wat de invloed van de paroxetine is geweest op het handelen van zijn cliënt ten tijden van zijn daad.

Het Openbaar Ministerie zegt niets te zien in het horen van getuigendeskundigen. Zij stuurt aan op literatuurstudie om het effect van paroxetine op het menselijk lichaam te onderzoeken.

De rechtbank stelt opnieuw de zaak uit tot dat de rechter-commissaris over de deskundigheid van het onderzoek naar de paroxetine heeft geoordeeld. Volgens het OM zou het dan weer om een Pro-formazitting gaan in verband met de omvang van de zaak.

Alasam S. is onderzocht in het Pieter Baan Centrum in Utrecht op zijn geestelijke gesteldheid. Dit onderzoek was in november 2011 afgerond. Het rapport hiervan wordt eind januari verwacht.
Provincie:
Tag(s):