dinsdag, 17. april 2012 - 18:47

Onderzoek trapongeval afgerond

Zutphen

De politie heeft het onderzoek naar het ongeval, waaraan afgelopen weekend een 51-jarige vrouw uit Hengelo overleed, toen zij in een Zutphens restaurant in een trapgat viel, afgerond.

Het bedrijf en het personeel valt niets te verwijten. De nabestaanden en de horecaondernemer zijn van de uitslag van het onderzoek op de hoogte gebracht.

Na het ongeval, waarbij het slachtoffer op zaterdagavond 14 april na een etentje in een trapgat viel, zwaar gewond raakte en hieraan overleed, is uitgebreid onderzocht. Hierbij is gekeken naar de bouwkundige situatie bij de trap en zijn van de eigenaar, personeelsleden en gasten verklaringen opgenomen over het gebeurde.

Om het trapgat in het historische pand bevindt zich een voldoende hoog hekwerk met een hekje naar het keldergedeelte. Hiermee wordt het trapgat afgeschermd. Achter het trapgat worden de jassen van de gasten opgehangen. Naast het trapgat is nog een kleine loopruimte. Om ongevallen te voorkomen worden de jassen door het personeel in de garderobe opgehangen en bij vertrek ook weer door hen aan de gasten aangereikt.

Het slachtoffer, zo blijkt uit het onderzoek, is achter het personeelslid aangelopen om haar jas aan te wijzen. Hierbij heeft zij kennelijk haar evenwicht verloren en is in het trapgat gevallen. Het personeel heeft direct eerste hulp verleend en het slachtoffer is zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij in de loop van de nacht is overleden.

Het bureau slachtofferhulp is op de hoogte gesteld voor de begeleiding van de betrokkenen.
Provincie:
Tag(s):