maandag, 7. mei 2012 - 20:06

Onderzoeksraden uit vijftien landen delen hun kennis in Apeldoorn

Apeldoorn

Vertegenwoordigers van onderzoeksraden uit vijftien landen zijn op uitnodiging van de Onderzoeksraad voor Veiligheid bijeen in Apeldoorn, waar zij met elkaar spreken over (onafhankelijk) onderzoek naar ongevallen.

De International Transportation Safety Association is in 1993 door de onderzoeksraden van de Verenigde Staten, Canada, Zweden en Nederland opgericht vanuit het besef dat onafhankelijk, niet-juridisch onderzoek naar transportongevallen een significante bijdrage levert aan het verbeteren van de veiligheid van het (openbaar) vervoer.

De ondertekening van de beginselverklaring vond destijds plaats in de Nederlandse stad Apeldoorn. Tegenwoordig bestaat de ITSA uit vijftien onafhankelijke onderzoeksraden uit verschillende landen. Het doel van de ITSA is het verbeteren van de transportveiligheid in de aangesloten landen door het uitwisselen van kennis en leren van elkaars ervaringen.

Tijdens de conferentie bespreken de deelnemers vakinhoudelijke onderwerpen zoals internationale samenwerking bij onderzoek en bijvoorbeeld de omgang met gecontamineerd bewijsmateriaal. Verschillende deelnemers zullen in een presentatie terugblikken op onderzoeken die zij in het afgelopen jaar hebben uitgevoerd.

De conferentie die vandaag is begonnen duurt tot en met woensdag.
Provincie:
Tag(s):