maandag, 5. maart 2012 - 17:42

Onduidelijkeheid over Fokpaardendag na uitbreken virus

Weert

De organisatie van de Fokpaardendag in Weert neemt eind deze week een beslissing over het wel of niet doorgaan van de Fokpaardendag op zaterdag 17 maart aanstaande. Afgelopen weekend zijn diverse paardrijdwedstrijden afgelast vanwege het Rhinovirus. De Nederlandse paardenbond KNHS adviseert paardenhouders terughoudend te zijn met het transport van paarden uit vrees voor verspreiding van het virus.

De organisatie van de Fokpaardendag volgt alle ontwikkelingen rondom het paardenvirus op de voet. De komend dagen wil ze gebruiken om met de meest actuele informatie een goede afweging te maken. De organisatie heeft het welzijn van paarden en pony’s hoog in het vaandel staan. “Wij willen elk risico op verspreiding van het Rhino virus uitsluiten. De Fokpaardendag gaat alleen door, als we dat verantwoord vinden.” De organisatie gaat er vooralsnog vanuit dat de Fokpaardendag doorgaat. “Het virus is immers relatief ver buiten Weert uitgebroken. Daar komt bij dat de meeste deelnemers met paarden en de bezoekers uit Brabant en Limburg komen, provincies waar het virus niet aanwezig is. We horen gemixte geluiden over de ernst van de situatie en we willen het evenement niet te snel afgelasten. Daarom nemen we nu een paar dagen de tijd om een goede afweging te maken”, aldus de organisatie.

55e editie
De Weerter Fokpaardendag vindt dit jaar voor de 55e keer plaats. De hele dag zijn er keuringen, shows, is er een extra grote markt en overige activiteiten ter vermaak. De fokpaardendag speelt zich traditiegetrouw af in de binnenstad, rondom het Kasteelplein.
Provincie:
Tag(s):