maandag, 30. april 2012 - 8:54

Ongeval met dodelijke afloop op A2

Kerkdriel

Op de A2 bij Kerkdriel vond zondagavond rond 20.00 uur een ernstig ongeval plaats. Een 49-jarige vrouw uit het Belgische Eksel kwam daarbij om het leven. Twee anderen raakten gewond.

Het ongeval gebeurde in zuidelijke rijrichting, tussen Zaltbommel en Den Bosch, ter hoogte van de afrit Kerkdriel.

De toedracht van de aanrijding wordt nog onderzocht. Vermoedelijk is de auto met daarin de slachtoffers, een gezin uit het Belgische Eksel, in botsing gekomen met een andere auto. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. Na de botsing raakte de auto met daarin het gezin van de weg en rolde een talud af.

De vrouw van het gezin is vermoedelijk uit de auto geslingerd. Zij is na het ongeval met spoed naar het ziekenhuis in Den Bosch gebracht waar ze korte tijd later overleed.

De 58-jarige echtgenoot van de vrouw, die ook de auto bestuurde, zat bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. In de auto zaten ook nog de 14-jarige zoon en de 13-jarige dochter van het echtpaar. Alle drie zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De vader en de dochter hebben naar het zich laat aanzien gering letsel. De zoon is ongedeerd gebleven.

De bestuurder van de andere bij de aanrijding betrokken auto is aangehouden. Dit betreft een 34-jarige man uit het Duitse Aachen. Hij wordt gehoord over wat er precies is gebeurd. Hij en zijn bijrijder liepen geen letsel op.

De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan op de plaats van de aanrijding. De politie probeert aan de hand van dit onderzoek en aan de hand van alle verklaringen duidelijk te krijgen wat de toedracht is geweest van het ongeval.
Provincie:
Tag(s):