maandag, 13. februari 2012 - 11:20

Ontruimde vertrekhallen Schiphol weer vrijgegeven na bommelding

Schiphol

De vertrekhallen 1 en 2 op Schiphol, die maandagmiddag waren ontruimd vanwege een bommelding zijn maandagmiddag rond 16.30 uur weer vrijgegeven. Er is geen bom aangetroffen.

Maandagmiddag werd rond 13.00 uur op Schiphol een verdachte aangehouden door een arrestatieteam. De man, een 40-jarige Rus, die zich ergens ophield in het gebied rond vertrekhal 1 en 2, had rond 11.00 uur een bommelding gedaan bij de Koninklijke Marechaussee (KMar). Dit heeft een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee (KMar) maandag bevestigd tegenover BlikopNieuws.

Vanwege de bommelding was een deel van de luchthaven Schiphol maandag ontruimd. Vertrekhal 1 en 2 waren afgesloten. Alle gates daarbinnen waren afgesloten, evenals de vergaderzalen rondom de vertrekhal.

De verdachte die de bommelding maandagochtend telefonisch bij de KMar had gedaan is op het Panoramaterras aangehouden. Ook zou er volgens getuigen een pakketje zijn gevonden, maar dit bleek niet het geval. De EOD was wel ter plaatse evenals de brandweer. Ook stonden er buiten ambulances paraat.

Arrestatieteam
Aan het begin van de middag was er een arrestatieteam op Schiphol aangekomen.

Onderhandeling
Volgens de woordvoerder van de KMar werd er telefonisch met de verdachte onderhandeld. Waarover werd onderhandeld wilde de woordvoerder niets zeggen.

Passagiers ondervonden hinder van de ontruiming. Zij konden alleen reizen via vertrekhal 3 waardoor er vertragingen ontstonden en vliegtuigen pas later konden vertrekken.
Provincie:
Tag(s):