maandag, 9. januari 2012 - 15:38

Ontsnapping uit penitentiaire inrichting Dordrecht mislukt

Dordrecht

Twee mannen van 25 en 30 jaar, respectievelijk zonder vaste woon- of verblijfplaats en uit Utrecht, zijn zondag rond 16.00 uur in Dordrecht aangehouden.

‘De politie had informatie gekregen dat kort daarvoor iemand uit de Penitentiaire Inrichting (PI) aan de Kerkeplaat had proberen te ontsnappen en dat deze persoon door twee mannen van buiten de P.I. zou worden geholpen’, meldt de politie maandag.

Toen agenten poolshoogte kwamen namen, zagen zij een personenauto vanuit de Adjudant H.P. Kosterstraat naderen, met daarin twee mannen die voldeden aan het signalement.

Bij het zien van de agenten reed de bestuurder hard de N3 op, waarbij hij snelheden van boven de 190 km per uur behaalde. Aan het einde van de N3-afrit bij de Provincialeweg stopte de auto en kon de bestuurder direct aangehouden worden.

Een politiehelikopter hield ondertussen de situatie vanuit de lucht in de gaten. De bijrijder rende hard weg en werd na enkele minuten in de directe omgeving aangehouden. Vóór zijn aanhouding had de man een voorwerp in zijn hand genomen, waarop de aanhoudende agenten vuurwapens trokken. Het voorwerp bleek later een mobiele telefoon te zijn.

De man gaf zich over en de agenten konden zonder gebruik te maken van hun vuurwapen de man probleemloos aanhouden. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. ‘De ontsnapping mislukte overigens’, aldus de politie.
Provincie:
Tag(s):