woensdag, 11. april 2012 - 8:23

Ontsnapte tbs'er al tien dagen voortvluchtig

Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) is een zoektocht begonnen naar een 29-jarige man die er tijdens zijn begeleid verlof vandoor is gegaan. De ontsnapping gebeurde op vrijdag 30 maart. Dit schrijft Spits nadat de krant werd getipt. Het Openbaar Ministerie bevestigt het bericht woensdagochtend in Spits.

De voortvluchtige tbs'er werd behandeld in kliniek De Kijvelanden in Poortugaal, vlakbij Rotterdam. Over hoe gevaarlijk de man is laat men niets los, maar de tipgever die Spits op de hoogte bracht, spreekt van een zedendelinquent. Een woordvoerder van de kliniek wil dat tegenover Spits 'noch ontkennen, noch bevestigen'.

De politie zou de ontsnapping van de tbs’er stil hebben gehouden 'in belang van het onderzoek'. Omdat er voldoende aanknopingspunten zijn, is er geen signalement van de man gegeven.

In 2004 en 2005 pleegden ontsnapte tbs'ers een ernstig misdrijf. Er volgde toen een parlementair onderzoek. De uitkomst daarvan was dat het verlof beter geregeld en alleen door deskundigen afgegeven moest worden. Desondanks steeg in 2010 (laatste cijfers) het aantal ontsnappingen weer, aldus Spits woensdag.
Provincie:
Tag(s):