woensdag, 12. september 2012 - 8:10

Ontsnapte tbs'er was bijna genezen verklaard

De behandelaars van kliniek Oldenkotte in Rekken hadden de 28-jarige tbs-patiënt die tijdens een fietstochtje zijn begeleidster verkrachtte en toetakelde al bijna genezen verklaard. Dit schrijft de Telegraaf woensdag.

De man werd in de kliniek behandeld na het plegen van enkele zedendelicten, maar had er inmiddels al enkele proefverloven opzitten en stond op het punt om terug te keren in de maatschappij. Binnenkort zou hij zijn intrek hebben genomen in een van de resocialisatiewoningen die zich in reguliere woonwijken bevinden. Maar door zijn gewelddadige uitspatting heeft hij al zijn verworven vrijheden verloren.

Volgens de advocaat van de 28-jarige tbs-patiënt, de Twentse strafpleiter mr. Rob Oude Breuil, was er een duidelijke aanleiding waarom de tbs'er dit weekeinde in de fout ging. In de krant zegt hij hierover: 'Maar omdat mijn cliënt in zogeheten beperking zit, mag ik daar niets over zeggen. Wel heeft hij me verteld dat hij erg onder de indruk is van wat er allemaal is gebeurd en dat hij erg veel spijt heeft.'
De tbs'er wordt niet alleen verkrachting maar ook poging tot moord of doodslag ten laste gelegd.

Na de ontsnapping heeft Tbs-kliniek Oldenkotte in Rekken alle verloven voor de patiënten voor onbepaalde tijd ingetrokken.
Provincie:
Tag(s):