woensdag, 29. februari 2012 - 8:25

Ontuchtzaak Westkapelle mogelijk veel groter dan gedacht

Westkapelle

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat een 60-jarige man uit Westkapelle, die al van ontucht werd verdacht, veel meer slachtoffers heeft gemaakt dan eerder werd gedacht.

Justitie pakte de man vorig jaar september op nadat er twee aangiftes tegen hem waren gedaan. Dit meldt omroep Zeeland.
Uit verklaringen van de verdachte zou blijken dat hij zo'n honderd tienerjongens seksueel heeft misbruikt. De man zou met jongens van 14 tot en met 17 jaar diverse seksuele handelingen hebben verricht, zonder te penetreren. Het misbruik zou zich in de afgelopen 30 jaar voornamelijk in Westkapelle hebben afgespeeld.

Een woordvoerster van het OM laat weten dat het ministerie niet zelf kan verifiëren of de verklaringen van de man kloppen. Slachtoffers moeten zich zelf melden. 'Daar kunnen de mensen zelf voor kiezen'.

De Westkapellenaar is overgebracht naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht waar hij psychiatrisch zal worden onderzocht.

Donderdag buigt de rechtbank in Middelburg zich kort over de twee misbruikzaken. Een derde zaak is al verjaard.

De GGD in Zeeland heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor mensen die vragen hebben naar aanleiding van de zaak: 0113-249480. Voor meer informatie over het strafproces is het slachtofferloket van het Openbaar Ministerie bereikbaar (0118-884555).
Provincie:
Tag(s):