maandag, 13. februari 2012 - 15:24

Ontvoerde meisje Oudenbosch mogelijk misbruikt

Oudenbosch

De politie onderzoekt nog steeds met een team van 25 rechercheurs de ontvoering en mogelijk seksueel misbruik van het 5-jarige meisje.

TV
'Vandaag besteedt het opsporingsprogramma Bureau Brabant aandacht aan de zaak. Morgen zal ook Opsporing Verzocht aandacht besteden aan de ontvoering', meldt de politie maandag.

Lichtblauwe Ford Ka
De politie zoekt onverminderd verder naar de lichtblauwe auto en de bestuurder, die donderdag een 5-jarige meisje zou hebben meegenomen. Het gaat vermoedelijk om een lichtblauwe Ford Ka, oud model, of soortgelijke auto.

Seksueel misbruikt
Uit het onderzoek blijkt dat het meisje vermoedelijk seksueel is misbruikt door de dader. De politie onderzoekt tientallen tips die tot nu toe binnen kwamen, neemt verklaringen op van getuigen en is nog steeds in de buurt aanwezig voor toezicht.

Aangehouden verdachte vrijgelaten
Maandag werd rond het middaguur de verdachte die vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag werd aangehouden in vrijheid gesteld. ‘Vooralsnog is uit onderzoek gebleken dat de verdachte en de woning niet betrokken zijn bij de ontvoering en het vermoedelijke misbruik’, aldus de politie. Tegen de man wordt wel dossier opgemaakt in verband met de in zijn woning aangetroffen hennepkwekerij.

Bureau Brabant roept maandagavond getuigen op zich te melden. Het programma geeft meer informatie over het totaalbeeld van de gebeurtenissen van de donderdagmiddag en hoopt hiermee meer getuigen op te roepen.

Getuigen worden opgeroepen hun tips dinsdag te melden via telefoonnummer 0900-6070. Dinsdag zal het landelijke opsporingsprogramma Opsporing Verzocht ook aandacht aan de zaak besteden, ook met het doel getuigen op te roepen zich te melden bij de politie.

Uitzendingen
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 13 februari 2012 rond 18.10 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 14 februari 2012 rond 17.10 uur. Het wordt uitgezonden als laatste onderdeel in het programma Onder Ons.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 14 februari uitgezonden om 21.30 uur. Woensdag is om 11.15 uur de herhaling van de uitzending.
Provincie:
Tag(s):